U Stocu u Bosni i Hercegovini održana Vidoška pjesnička noć

Anđelku Vuletiću, poznatom hrvatskom pjesniku, pripala je nagrada Hrvatski stećak koja se dodjeljuje na pjesničkoj manifestaciji Vidoška pjesnička noć, organiziranoj na Radimlji, kod Stoca u Bosni i Hercegovini. Na Vidoškoj noći nastupio je i Tomislav Marijan Bilosnić, književnik iz Zadra.

Stolačka poetska svetkovina upriličena 28. svibnja 2013. godine organizira se u sklopu dana Matice hrvatske Stolac nazvanih Stolačko kulturno proljeće. Kameni spavači na Radimlji tako su ove godine ugostili pjesnike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a to su redom Božidar Brezinščak Bagola, Tomislav Marijan Bilosnić, Enerika Bijač, Ivana Erić, Lidija Pavlović-Grgić Jozo Jakiša, Pajo Kanižaj, Ljubo Krmek, Stanko Krnjić, Mario Knežević, Srećko Marjanović, Dušan Musa, Slaven Pralas, Pero Pavlović, Milica Pehar, Marina Kljajio-Radić, Mirana Rogić, Ivo Raguž, Ružica Soldo, Jasenka Požega-Sremac i Đuro Vidmarović. Svi su pjesnici zastupljeni izborom od dvije pjesme i biografijom u zasebnoj publikaciji Vidoške pjesničke noći.

Pjesnički skup na Radimlji pozdravili su načelnik općine Stolac Stjepan Bošković i predsjednik MH Stolac dr. Mladen Bošković. Uz pjesnike na Radimlji je nastupio i zbor mladih Sv. Stjepan iz Opuzena. Manifestacija je održaba pod pokroviteljstvom općine Stolac, Hercegovačko-neretvanske županije i Društve hrvatskih knjižćevnika Herceg Bosne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...