Ustavni sud ukinuo zdravstveni odgoj!

Ustavni sud jednoglasno je ukinuo Kurikulum zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim skolama koji je na snazi od veljače ove godine. Odluka ministra znanosti i obrazovanja Željka Jovanovića ukida se do završetka postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom, a do tada ce se u školama predavati po starom programu.

Dakle, Ustavni sud udovoljio je prijedlogu Miroslava Kote iz Zagreba, Hrvatskoj stranci prava 1861., udruzi GROZD i drugima te će idućih mjeseci odlučivati o ustavnosti zdravstvenog odgoja.

Ustavni sud neće raspravljati sadržaj kurikuluma, nego će razmatrati proceduru donošenja Kurikuluma. Ističu da država mora uskladiti pravo roditelja da odlučuje u donošenju nastavnog sadržaja i zdravstvenog programa i pravo djeteta na izgradnju osobnosti. Dakle, Ustavni sud ne dovodi u pitanje sami Kurikulum zdravstvenog odgoja nego način donošenja Kurikuluma te stoga pokreću postupak za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...