Veza s Anconom tek 10. lipnja, a Jadrolinija nudi popust za vožnju do kraja svibnja

Jadrolinija će 3. lipnja uspostaviti sezonsku liniju Zadar – Ancona, službeno je objavljeno pred kraj travanja. Međutim, državni brodar se predomislio i za tjedan dana je pomaknut početak plovidbe trajekta Zadar, koji će na svoju prvu ovosezonsku plovidbu tek 10. lipnja.

Zašto? Zbog internih razloga, koji javnosti ionako nisu važni. Potencijalnim putnicima važna je informacija da se ta međunarodna linija uspostavila. One koji su je planirali 3. lipnja, Jadrolinija je ponovno iznevjerila. I nikada od 1965. godina, od kada je ta najkraća veza preko Jadrana, uspostavljena, nije više bila “sakaćena”.
Od 10. lipnja do 4. srpnja te od 9. rujna do 29. 9. Zadar će ploviti tri puta tjedno. Četiri puta tjedno ta morska veza biti u ostatku ljeta, osim u srcu sezone (26. srpnja do 27. kolovoza, kada će poloviti 7 puta na tjedan. Tada je najviše putnika, čiji broj održava tu liniju koja je za državnog brodara postala nerentabilna. Ukoliko putnici na nju ne budu mogli računati, oni će se prebaciti na Split iz kojeg postoji dvostruka veza s Anconom.

Jedina međunarodna trajektna veza s Anconom ove se sezone “gasi” 29. rujna.

Na službenim stranicama Jadrolinije još od početka travnja oglašava se akcija kojom se do kraja svibnja dobiva popust od 30 posto na povratnu kartu, a 40 posto na kabinski smještaj. Navode se tablica cijena iz kojih je vidljivo da je putovanje iz Zadra, koje traje kraće nego li putovanje iz Splita za Anconu, vikendom skuplje u odnosu na Split-Ancona, kao vezu između Dubrovnika i Barija.
Na službenoj stranici Jadrolinije međunarodni plovidbeni red može se pronaći tek po rubrikom tabelarni prikaz. Vijest da se linija između Zadra i Ancone ponovno uspostavlja, međutim, službeno nije objavljena na “webu” tog javnog poduzeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...