Vinko iz Županje: Ne smijemo dati Europi da iskorištava hrvatska bogatstva

Još su samo tri dana ostala do zatvaranja prijava za natječaj Najbolje u Hrvatskoj za EU (zadnji dan je 25. svibnja u 23:59). Riječ je o projektu koji je do sada okupio preko 45 mladih fotografa iz cijele Hrvatske, njihove će fotografije na razglednicama obići cijelu Europu točno na dan ulaska Hrvatske u EU. Do sada je pristiglo više od 700 fotografija, od Čakovca do Konavla, od Istre do Vukovara.

Fotografije naše najistočnije županije fotografirao je 25-godišnji Vinko Jovanovac. Do sada smo pisali većinom o srednjoškolcima koji su se rano počeli baviti fotografijom, ali Vinko je dokaz da nikad za fotografiju nije prekasno početi.

– U Županji sam stalno s fotoaparatom, obilazim sve četiri strane grada i okolicu naravno. Prije kojih pet godina sam ušao u svijet fotografije, a i radim u jednom studiju već četvrtu godinu za redom. Od fotografije najviše uživam radeći prirodu i ljude. Što se tiče inspiracije tu je najčešće internet i fotografi koje nalazim na njemu, a nekada sama šetnja kroz prirodu ili grad me potakne da stvorim nešto. – ispričao nam je Vinko o svojoj ljubavi prema fotografiji.

Do ulaska naše zemlje u EU ostalo je još malo vremena, prvog srpnja bit ćemo službeno dio Europske unije. Svjestan je toga i Vinko koji vidi puno mogućnosti u novoj zajednici, ali se i boji da to nećemo pametno iskoristiti.

– Kao mlada osoba u Hrvatskoj gledam na to da će mi ulazak u EU otvoriti vrata svijeta, a ujedno kao fotograf otvoriti nove mogućnosti i poznanstva. Dobra strana je što će mladi ljudi imati veći izbor u svemu, loše može biti samo ako dopustimo drugima da iskorištavaju maša bogatstva.

nuh clanaktekst

Ne privlači ga život u nekoj europskoj zemlji, kaže da bi najradije otputovao u Brazil. Obožava rijeku Amazonu, privlači ga veličina, ljudi, životinje… Za pet godina želi postati svjetski poznati fotograf i držimo mu palce da uspije u tom naumu, možda mu baš ovaj natječaj bude dobra odskočna daska.

Projekt Najbolje u Hrvatskoj za EU traje još samo do 25. svibnja. Priključite se jer najboljeg fotgrafa očekuje vikend za dvoje u dubrovačkom hotelu s 5*, uz to 21 najbolju fotografiju tiskamo na razglednice koje šaljemo po cijeloj Europi. Tako će mladi fotografi poslati najbolju pozivnicu Europskoj uniji. Što treba fotografirati, već možete naći na www.NajboljeuHrvatskoj.info (sve najbolje lokacije biraju svi građani), a fotografije možete prijaviti na www.fotodanimladih.com.hr. Sretno!

[nggallery id=320]

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...