Vlasulje od vode

Ovakve fotografije stvarno ne vidiš svaki dan! Oduševila nas je serija fotografija Amerikanca Tima Taddera. Water Wigs je naziv fotografija kojima je htio na drugačiji način prikazati žensku ljepotu.

– Pronašli smo modele koji imaju poseban izgled, obrijali smo im glave (ili stavili kape boje kože) i bacali im vodene balone na glavu. Taj trenutak eksplozije vode smo ulovili fotoraparatom. Rezultat je njihova nova kosa – od vode! Htjeli smo napraviti futurističke modne fotografije i to baš ovom tehnikom koju smo radili na nekim drugim projektima. Odjeća od lateksa nam je olakšala posao jer nismo barem odjeću morali nakon svakog balona posebno sušiti. – rekao je Tim.

Tim je inače rođen u Baltimore-u, školovao se u Virginiji i dugo se vremna bavio reporterskom fotografijom. Radio je tako za lokalne novine i časopise. Tek 2005. se odlučio posvetiti komercijalnoj fotografiji. Radio je za mnoge face, recimo George W. Busha i Bill Gatesa. Najpoznatiji je po svojim snažnim fotografijama sporta i portreta.

Više o njegovom radu možete pronaći na http://www.timtadder.com/

[nggallery id=323]

Sve vijesti iz fotografije prati na stranicama Foto dana mladih!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...