Vrančić obišao novu šetnicu u Jazinama

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić sa suradnicima, župan Stipe Zrilić i ravnatelj Županijske lučke uprave Marinko Slavić obišli su radove u uvali Jazine, koji su, osim hortikulturnog uređenja, u potpunosti dovršeni. Radovi su vrijedni osam i pol milijuna kuna, zajednički su projekt Grada Zadra i Županijske lučke uprave. Vremenske prilike zaustavile su hortikulturno uređenje, ali čim vrijeme dozvoli i to će biti dovršeno.Uređena je šetnica s klupama, očišćeno je i produbljeno dno na dva metra dubine, lučica Jazine dobila je nove vezove, a posebno značajno je da su postavljeni novi ispusti za oborinsku odvodnju kojom se rješava problem velikih kiša na Relji.

Uz to, gradonečelnik se osvrnuo i na ostale projekte Grada Zadra koji su u tijeku ili pred dovršenjem- završeno je redovno održavanje Morskih orgulja vrijedno 280 000 kn, te su one opt u potpunosti u funkciji, pri kraju je zamjena potrošnih dijelova na Pozdravu Suncu vrijedna 435 000 kn, te bi i on trebao u cijelosti proraditi kroz nekoliko dana.

Dovršen je Trg Petra Zoranića, a projektanti su ponudili i za rješenje za sprečavanje klizanja staklenih površina koje će biti ugrađeno u najkraćem roku.

Pri kraju su radovi na uređenju rive na Velom Ižu vrijedni 2,2 milijuna kuna, a sljedeće na listi prioriteta je uređenje rive u Petrčanima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...