Vrančić: “Tražit ću zaštitu svojih ljudskih prava!”

Na najpoznatijoj međunarodnoj internetskoj mreži za razmjenu videouradaka You-Tubeu prije nekoliko dana osvanula je snimka razgovora zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića s anonimnim sugovornikom. Pregledana je na tisuće puta, pogotovo kad su snimku jučer prenijeli brojni domaći portali.

Vrančić tu, kako izgleda, odgovara na neka pitanja koja su uglavnom prikazana tekstom na ekranu, govori o tome kako je doživio što će Božidar Kalmeta biti kandidat za gradonačelnika, a ne on kako se nadao. Iz prikazanog na videu može se zaključiti kako mu je jako smetalo što se HDZ odlučio za Kalmetu, a ne za njega. Pojavljuje se potom pitanje o istragama protiv Kalmete na koje, navodno, Vrančić odgovara kako mu je bolje ne znati neke stvari.

Posebno je intrigantno kako je prikazana priprema HDZ-a za vođenje prljave predizborne kampanje, njegovo navodno priznanje da je Nezavisna lista Konji s Bokanjca u tajnoj koaliciji s Laburistima i listom Rena Sinovčića i da su svi oni, zapravo, trojanski konji HDZ-a.

Laburisti su, odmah sazvali presicu i ogradili se od mogućnosti koaliranja s HDZ-om. A evo što o cijelom slučaju kaže gradonačelnik Zvonimir Vrančić:

– Bio je to jedan sasvim neobavezan, spontani razgovor prije sedam-osam mjeseci. Naravno, nisam znao da sam neovlašteno sniman, a to je naknadno monstruozno montirano i konstruirano. Prikazana su nekakva izmišljena pitanja da bi sve poprimilo razmjere optužbi, insinuacija i podmetačina. Sve je to istrgnuto iz konteksta, pitanja su umetnuta naknadno, kaže Vrančić.

– Ovo je očito jedna naručena konstrukcija, a naručitelj je SDP, a u svrhu predizborne kampanje i dobivanja poena u kampanji.

U spornom videouradku spominje se i nezavisna lista Konji s Bokanjca kao mogući koalicijski partner te laburisti i lista Rena Sinovčića? To bi trebalo značiti da je snimka novija?

– Ma sve je to izmišljotina. Kad je razgovor vođen takva nezavisna lista uopće nije postojala, niti se znalo da će postojati i tko će sudjelovati u predizbornoj kampanji. To je sugerirano pitanjem koje je napisano na ekranu. Nema govora ni o kakvim konjima, ni nekim drugima, sve je izmišljeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...