“Vrtovi sunca” Branka Antunovića

U sklopu Županijskih dana, u Novigradu je otvorena izložba fotografija autora Branka Antunovića. Izložba zanimljivog naziva Teksturno-strukturne foto-kompozicije „Vrtovi sunca“ okupila je mnoštvo zaljubljenika u fotografiju.

Riječ je, naime, o autoru koji je član udruge LU Art-Forum-Zadar, a od nedavno i član UU Art-Total-Pridraga, koji je svoja  foto-djela već prezentirao javnosti kroz brojne samostalne i skupne izložbe diljem Hrvatske. O umjetničkom djelu Branka Antunovića govorio je likovni umjetnik i povjesničar umjetnosti Boris Žuža.

– Nastali isječci iz tog zasebnog mikro svijeta iznenađuju neočekivanom množinom varijacija, nudeći u svojim mijenama začudne kompozicije satkane od raznolike građe ritmizirane reljefnosti i neočekivanih suzvučja tonova boja. Autor uočava oblikovnu moć atmosferskih elemenata poput siline vjetrova, naleta kišnih kapi, topline sunčeve svjetlosti koji u zajedničkoj suenergiji ostvaruju uvjete nastajanja ovih čudesnih prizora, osvrnuo se Žuža.

Za naglasiti je kako je izložba prodajnog karaktera, a sva prikupljena novčana sredstva namjenjena su za Ligu protiv raka Zadar. Izložba koja će se može razgledati do 3. lipnja, otvorena je čast autorovim roditeljima pok. Iki i ocu Pavlu, nezaboravnoj supruzi Ružici te njenim roditeljima, majci pok. Ani i ocu Šimi Mijiću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...