Zbog bure zabranjen promet magistralom!

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je jutros HAK.

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića, no autocesta je otvorena za sva vozila. U većem dijelu zemlje vozi se po mjestimice mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima.

U Slavoniji ponegdje ima i magle, smanjena je vidljivost na dionicama autoceste A3 Bregana-Lipovac između Novske i Lipovca. Upozoravaju se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na brojnim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi, pa HAK moli vozače za strpljenje i upozorava ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Povremene smetnje ili kraći zastoji mogući su na Jadranskoj magistrali (D8) od Novog Vinodolskog do Klenovice, kod Omiša, od Živogošća do Ploča, gdje se zbog radova vozila propuštaju naizmjence.

Tijekom dana uz povremenu kišu vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Na graničnim prijelazima ne očekuju se poteškoće, no mogući su problemi u trajektnom i katamaranskom prometu zbog najavljenog juga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...