Zbog radova smo morali otkazati turistima

Stanovnicima u ulici iza poznatog bara Sunshine, u Diklu dozlogordio je način gradnje kanalizacijske mreže u tom dijelu Zadra. Razrovane ceste, kampanjski rad, ali i izostanak dobre predsezone, digao je jučer mještane na noge. Stoga su se okupili u Puntamičkoj ulici, žestoko prozivajući lokalnu vlast i izvođače radova. Posebice je prozvana zadarska tvrtka Franto koja, po njima, više ne radi nego što radi.

– Od listopada prošle godine mi ne vidimo kraja ovim radovima. Kad smo u rujnu prošle godine imali sastanak u Ferijalnom s dogradonačelnikom Darkom Kasapom i direktorom Odvodnje Grgom Peronjom, rečeno nam je da je rok za završetak radova u ulicama Julija Klovića i Grge Novaka 1. lipnja. Ja sam ih samo pitao koje godine, grmio je Nediljko Peruza iz ulice Julija Klovića.

S problemom su upoznati i u Gradu Zadru. Dogradonačelnik Darko Kasap kaže da je ugovor koji su sklopili Grad i Hrvatske vode vrlo ambiciozan, njegovom realizacijom stvorit će se preduvjeti za novih 1.000 priključaka, no dogovorena sredstva još nisu isplaćena.

Odluka o financiranju projekta je donesena tek početkom travnja, a u međuvremenu, izvođač radova nije imao vlastitih financijskih rezervi za nabavku materijala i opreme i za rad u kontinuitetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...