Zrakoplovi Croatia Airlinesa od danas redovito lete

Osmodnevni štrajk u Croatia Airlinesu prekinut je jučer popodne nakon što je Sindikat kabinskog osoblja postigao dogovor s upravom o svojim zahtjevima.

Pristali smo na smanjenje plaća od devet posto, što je manje od prvotnih zahtjeva uprave, rekla je predstavnica sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo. Istodobno, 42 stjuardese neće dobiti otkaz zbog masovnog bolovanja.

Mi smo popustili pritisku prvenstveno zbog toga jer smo osjetili da u ovom trenutku bi bilo puno riskantnije ostati u štrajku i nastaviti sa štrajkom, odnosno na određeni način bi pružili našoj upravi mogućnost da iza našeg štrajka pokriva neku svoju eventualnu nesposobnost, rekla je Lojo. Nastavljaju se pregovori o novom kolektivnom ugovoru.

Croatia Airlines i SKOZ uspjeli su pronaći prihvatljivo rješenje oko materijalnih i nematerijalnih prava članova kabinskog osoblja, kojim se ne ugrožava predviđeni program restrukturiranja, a nakon što današnji sporazum dobije pravni okvir očekuje se i potpisivanje kolektivnog ugovora, navodi se u priopćenju iz CA.

Uprava i sindikat prometnih pilota u ponedjeljak su postigli sporazum. Piloti su prekinuli štrajk i nastavljaju pregovore o potpisivanju novog kolektivnog ugovora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...