Župan Zrilić: “Pag je po svojoj kulturi i baštini europski grad”

– U gradu Pagu HDZ izlazi samostalno na izbore, jer je to stožerna stranka koja je pokazala svoje rezultate i koja može svojim programom pokrenuti promjene u Pagu, kako bi ovaj grad imao bolju budućnost, rekao je Diogen Šuljić, predsjednik paškog HDZ-a, otvarajući skup.

Kandidat za gradonačelnika Paga Ante Fabijanić-Tole, inače dugogodišnji predsjednik CEH-a ribara Zadarske županije koji je obnašao dužnost predsjednika ovog CEH-a i na nacionalnoj razini te bio član pregovaračke skupine u Bruxellesu za poglavlje ribarstva, istaknuo je kako se grad Pag, unatoč svim svojim vrijednostima u posljednjih 20 godina jako loše razvija, a novac iz proračuna se rasipa.

„Osnovica našeg programa je gospodarski razvoj, imamo kapacitet i resurse te veliki potencijal u turizmu“, istaknuo je Ante Fabijanić-Tole i dodao kako u Pag treba privući investitore, dati im olakšice i omogućiti ulaganje koje će rezultirati otvaranjem radnih mjesta za mlade ljude. Kao poseban potencijal za razvoj turizma vidi u naseljima koji administrativno pripadaju Pagu – Šimunima, Gorici, Vlašićima, Miškovićima i Dinjiškoj.

Aktualni župan koji je kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera i na predstojećim izborima Stipe Zrilić naglasio je kako je Pag već europski grad po svojoj kulturi i baštini, te da je upravo bogata kulturno-povijesna i prirodna baština ovoga kraja temelj na kojem se mora razvijati naša najjača gospodarska grada – turizam.

– Baštinu treba zaštititi, ali i adekvatno vrednovati te staviti u funkciju širenja turističke ponude, istaknuo je Stipe Zrilić.

Dodao je također kako su pred nama brojne mogućnosti korištenja sredstava EU kroz kvalitetno pripremljene projekte za zaštitu i valorizaciju povijesnih objekata ali i zaštićenih dijelova prirode županije. Zrilić je još istaknuo kako je turizam u Zadarskoj županiji rastući upravo zahvaljujući ulaganju u infrastrukturu te razvoju Zračne luke koja je prihvatom niskotarifnih zračnih linija dovela mnoge goste.

Nositelj liste HDZ-a za gradsko vijeće grada Pag je Tino Herenda, dok je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Tonica Bukša.

Predizborni skupovi održani su i u Kolanu i Povljani u kojima je aktualni župan i kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera na predstojećim izborima Stipe Zrilić predstavio osnovne smjernice programa za naredno razdoblje. Uz ostalo je naglasio kako je pred nama važno razdoblje ulaska u Europsku uniju te kako građani trebaju izabrati ozbiljnu političku opciju koja zna raditi ozbiljne programe i pronalaziti najbolja rješenja koja će žiteljima ovoga podneblja omogućiti bolji život.

– Imamo prostorni potencijal koji nam daje za vjerovati da će se naši planovi, ukoliko budemo radili zajedno i složno, i ostvariti, istaknuo je Zrilić .

Naglasio je pritom da je Zadarska županija već ima niz strategija koje je izradila u suradnji sa stručnjacima a odnose se na razvoj ribarstva, ribarske infrastrukture, turizma itd..

U Kolanu je Zrilić posebno istaknuo plan navodnjavanja na njihovom području koji će uvelike pomoći tamošnjim poljoprivrednicima, a u Povljani plan razvoja nautičkog turizma koji će doprinijeti još bržem razvoju turizma u ovom malom mjestu.

– Zadarska županija uspostavit će i Plavo-zeleni centar kompetencija čiji će cilj biti povećanje konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora, a nastavit će i s edukacijama za zanimanja koja se pokažu potrebnim za određena područja,  naveo je Stipe Zrilić i pozvao birače otoka Paga da 19. svibnja svoj glas daju stranci s kontinuitetom i iskustvom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...