Aplikacije za bezbrižno ljetovanje

Baš kao što pakirate kofere za ljetovanje, tako ‘pakirajte’ i pametni telefon. Ubacite u njega sve aplikacije koje bi vam mogle zatrebati i mirno se prepustite godišnjem odmoru.

Ljeto je napokon došlo u grad i većina već križa dane na kalendaru do godišnjeg odmora. Bez obzira provodite li godišnji odmor u Hrvatskoj ili u inozemstvu, na obali ili u unutrašnjosti, pametni telefon može vam pomoći da ljetovanje prođe bez ikakvih problema.

Pronašli smo za vas nekoliko aplikacija koje su sve što trebate za odličan provod i odmor ovoga ljeta.

 

TripAdvisor (Android, iOS, Windows Phone)

Ako još niste u potpunosti sigurni gdje biste željeli provesti svoj godišnji odmor, isprobajte TripAdvisor.

Osim što možete pregledati brojne hotele i restorane diljem svijeta i pročitati korisničke recenzije, koristeći mogućnost ‘Near Me Now’ možete pronaći i savjete što raditi i koje zanimljive lokacije obići u blizini.

Aplikacija je veoma korisna ako planirate put izvan Hrvatske, ali i ako se nađete u nekom novom gradu na hrvatskoj obali.

 

CRO CityInfo (Android)

Hrvatska aplikacija koja je vam u nekoliko klikova omogućava da pronađete važne lokacije poput bolnica, banaka ili policije, ali i hotele.

CityInfo također daje zanimljive informacije o odvijanju javnih događanja u pojedinom gradu, kao i kako koristiti javni prijevoz u tom gradu te koji su dijelovi grada pokriveni besplatnim Wi-Fijem.

 

Airbnb (iOS i Android)

Ako putujete negdje izvan Hrvatske u vlastitoj organizaciji, znate koliko je teško pronaći pravi smještaj. Airbnb omogućava vam da pregledate tisuće prenoćišta (bed and breakfast) diljem svijeta.

Osim samog pregledavanja, možete direktno iz aplikacije rezervirati smještaj te dobiti detaljne upute kako doći do odabranog smještaja.

Iako je aplikacija napravljena samo za iOS i Android, Airbnb može se pristupiti i s drugih mobilnih platformi koristeći njihovu mobilnu stranicu.

 

Waze (Android i iOS)

Posljednja Googleova akvizicija Waze navigacijska je aplikacija koja se oslanja na povratne informacije korisnika kako bi dobili stvarno stanje u prometu.

Funkcionira i u Hrvatskoj, a posebno je korisna ukoliko planirate dulji put.

 

HAK (Android i iOS)

Aplikacija Hrvatskog autokluba, osim stanja u prometu, nudi i uslugu mParking, popis najbližih benzinskih postaja s aktualnim cijenama goriva, upute kako doći do pojedine lokacije, ali i ‘Gdje mi je auto?’ kako ne biste morali tražiti automobil po parkiralištu.

Poseban je plus olakšano kontaktiranje važnih službi poput hitne pomoći, policije, HGSS-a i vatrogasaca direktno iz aplikacije.

 

Bankomati HR (Android) i Bankomat (iOS)

Obje aplikacije namijenjene su pronalasku lokacija bankomata svih većih banaka u Hrvatskoj.

Bez obzira koju banku tražite Bankomati HR i Bankomat pronaći će lokaciju bankomata, pokazati ju na karti i dati vam upute kako doći do svog novca.

 

Feel Adriatic (Android)

Aplikacija dizajnirana upravo za turiste u Hrvatskoj s mnogo informacija o noćnom životu, zdravstvenim uslugama, taksijima, hrani, kulturi, smještaju i događanjima.

Feel Adriatic pokriva obalne gradove, ali i Zagreb, Osijek, Varaždin i Čakovec.

 

Oživi me (Android) i CPR PRO (iOS)

Aplikacije uče korisnika kako pravilno postupiti i spasiti život u slučaju srčanog zastoja.

Uz mogućnost direktnog zvanja Hitne pomoći iz aplikacija, nude se grafičke i video upute kako započeti oživljavanje.

Oživi me besplatna je i nešto jednostavnija, a za CPR PRO potrebno je izdvojiti 1,99 dolara (11,20 kuna).

 

Tulumarka Live (Android i iOS)

Kakav bi to bio odmor bez dobrog noćnog provoda. Tulumarka nudi pregled aktualnih događanja, zanimljiva mjesta za izlaske, prikaz na karti i udaljenost od trenutne lokacije.

Također, korisnici mogu uživo objaviti fotografije iz klubova i podijeliti ih s drugim korisnicima aplikacije.

 

Happy.hr (Android i iOS) 

Happy Hour je aplikacija koja pronalazi posebne ponude u klubovima i kafićima. Trenutačno pokriva samo Zagreb, ali bi kroz nekoliko tjedana trebala postati aktivna i na obali.

Dovoljno je upisati svoju lokaciju i aplikacija ispisuje posebne ponude u blizini. Za ostvarivanje popusta ili posebnih pogodnosti ne treba kupovati nikakve bonove, već prilikom naručivanja jednostavno pokazati ponudu na zaslonu svog pametnog telefona.

 

Easy Language (Android) i iHandy Translator (iOS)

Bez obzira odmarate li se na hrvatskoj obali ili idete negdje u inozemstvo, ove aplikacije će vam dobro doći.

I Easy Language i iHandy Translator podržavaju prijevod pojedinih fraza i rečenica s različitih jezika na onaj vama poznat.

Osim što će vam ispisati prijevod, možete i čuti kako određena riječ odnosno rečenica zvuči. I da, obje aplikacije podržavaju i hrvatski.

 

Easy Currency (Android) i XE Currency (iOS)

U Hrvatskoj vam vjerojatno neće trebati ove aplikacije, no ako putujete u inozemstvo, mogu dobro doći.

I Easy Currency i XE Currency besplatne su za korištenje, podržavaju rad bez veze na internet, a istovremeno možete preračunavati u nekoliko različitih valuta.

Izvan eurozone ove će vam aplikacije olakšati kontrolu troškova.

 

Viber (iOS i Android)

Kako najbolje ostati u kontaktu s prijateljima koji su ostali kod kuće ili onima koje ste upoznali na ljetovanju? Uz pomoć Vibera.

Ova aplikacija koristi Wi-Fi kako bi razmjenjivala tekstualne poruke ili glasovne pozive između korisnika, a istovremeno ne troši previše baterije.

Dodatan je plus što nije bitno zovete li nekoga u Hrvatskoj ili u svijetu. Poziv će vam i dalje biti besplatan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...