Besplatan studij računarstva za izvrsne učenike

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo pokrenulo je tijekom ove školske godine stipendijski natječaj u sklopu kojeg će perspektivnim učenicima dodijeliti stipendije za studij računarstva na najbolje ocijenjenoj ustanovi u Republici Hrvatskoj. Za ovu godinu je predviđeno čak 10 potpunih stipendija za trogodišnji studij, 20 djelomičnih stipendija te 25 subvencija iz gospodarskog fonda škole. Zainteresirani budući studenti trebaju se prijaviti što prije na ovoj poveznici.

Visoko učilište Algebra otvorilo je stipendijski natječaj namijenjen studentima koji ove godine žele upisati prvu godinu programskog i sistemskog inženjerstva ili multimedijskog računarstva na ovoj školi. Visoko učilište Algebra i ove godine želi potaknuti perspektivne studente da upišu najbolji stručni studij s područja računarstva u Hrvatskoj, otvarajući im mogućnost da osvoje neku od stipendija koja će im omogućiti potpuno financirano ili djelomično financirano studiranje na školi.

U sklopu ovogodišnjeg programa stipendiranja na raspolaganju su sljedeće stipendije:

  • 10 potpunih stipendija, namijenjenih najboljim studentima, a koje pokrivaju cijenu trogodišnjeg studija u visini od 100 posto ukupne cijene. Ova stipendija dostupna je za vrhunske studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike, odnosno buduće studente koji su na ispitima državne mature na predmetima koji se boduju za upis na Visoko učilište Algebra osvojili više od 900 bodova. Studenti koji žele kandidirati za ovu stipendiju moraju na portalu Državne mature iskazati interes za upis na Visoko učilište Algebra, a na razgovore u školu bit će pozvani od 9. srpnja 2013.
  • 20 djelomičnih stipendija koje pokrivaju i do 90 posto troškova školarine, a čiji broj nije ograničen te ovisi isključivo o prijavljenim kandidatima. Samo prošle godine, iz ove stipendijske linije dodijeljeno je više od 350.000,00 Kn stipendija redovnim i izvanrednim studentima koji su se istaknuli u dosadašnjem obrazovanju ili radu. Broj odobrenih stipendija ovisi isključivo o profilu, brojnosti i kvaliteti prijavljenih kandidata stoga Visoko učilište Algebra poziva čim veći broj budućih studenata da se prijave. Stipendije će se dodjeljivati 15. lipnja, 1. srpnja i 15. srpnja, a kandidati će biti pozivani na razgovore u Visoko učilište Algebra.
  • 25 stipendija iz gospodarskog fonda, a za koje mogu konkurirati redovni (20 stipendija) ili izvanredni studenti (5 stipendija) koji ostvare najbolje rezultate na razredbenom postupku ili ispitima državne mature. Ove stipendije Visoko učilište Algebra nudit će automatski najboljim prijavljenim studentima ali se studenti mogu i samostalno za njih prijaviti; oni studenti koji se prijave za prva dva programa stipendiranja ne moraju se dodatno prijavljivati i za stipendije gospodarskog fonda već za njih automatski kandidiraju.

Sve informacije o stipendijskom natječaju Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo kao i prijavnice za sve stipendije mogu se pronaći na adresi: http://racunarstvo.hr/stipendija/.

Svjesni smo činjenice da u Hrvatskoj ima izvrsnih učenika koji možda nemaju mogućnosti plaćati za studij, a žele studirati na najboljem stručnom studiju. Kroz ovakve stipendijske natječaje želimo nagraditi izvrsnost, ali i privući najbolje u naše redove. Visoko učilište Algebra ove godine upisuje svoju šestu generaciju inženjera, studenti postižu sve bolje rezultate na stručnim natjecanjima, a posebno nas raduje i podatak da su gotovo svi do sada završeni studenti uspješno zaposleni nedugo po završetku studija, rekao je mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, predstavljajući ovogodišnji stipendijski program.

Za studente koji stječu pravo na djelomičnu stipendiju, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, osmišljena je i posebna linija studentskog kreditiranja kojom se preostali dio školarine može početi otplaćivati i tek po završetku studija i pronalasku radnog mjesta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...