Čačić: “Pritisak je postao prevelik!”

Dolazak Marina Čačića na mjesto direktora Košarkaškog kluba Zadar bio je sasvim sigurno veće iznenađenje, nego što je to bio njegov odlazak pola godine kasnije. Ipak, vjerojatno najmlađi direktor u klupskoj povijesti, ostavio je pozitivan dojam. Bio je iskren, otvoren i pokrenuo je neke stvari, na kojima se nije radilo dugi niz godina, što nije bilo lako, s obzirom da je klub preuzeo u iznimno teškoj financijskoj situaciji. Ostat će zapisano i da je pokrenuo postupak predstečajne nagodbe, kojega je gotovo doveo do cilja. Z

 

Zašto je odlučio odstupiti prije završetka tog postupka od vitalnog značaja za klub?

– Odluka je donesena dosta ranije, a s obzirom na narav posla, kojim se klub bavi, nema dobrog trenutka. Prije dva mjeseca je bila srž sezone, sada je predstečajna nagodba, za mjesec dana će biti pripreme za sezonu, onda početak… Dakle, nema pravog trenutka. Smatram da je bolje to odraditi što prije, da se novi direktor stigne uhodati do početka sezone – kaže Čačić.

 

Razlozi odlaska su, dodaje sad već bivši direktor, osobne prirode.

– Nije tajna da situacija u klubu u najmanju ruku nije baš dobra. Sve je to bio velik pritisak i breme na mojim leđima. S vremenom me to sve više pritiskalo, tako da smo sporazumno dogovorili da prekinemo suradnju. Kada smo razgovarali o mom dolasku na tu funkciju, usmeni dogovor je bio da odradim šest mjeseci probnog roka pa da vidimo koliko će klub biti zadovoljan sa mnom i ja s klubom.

 

Koliko su česti bili upiti vjerovnika o dugovanjima i koliko je bila teška ta komunikacija, s obzirom na nestašicu novca?

– Prema svima sam uvijek nastupao iskreno. Ponekad je to zvučalo i brutalno, ali mislim da su, barem po njihovim izjavama, cijenili takav pristup. Nije lako, jer se svaki dan javljao netko drugi. To jednostavno iscrpi čovjeka, odnese mu energiju.

 

Kakva je vaša budućnost?

– Prijavio sam se na jedan natječaj i nadam se da ću proći. No, prvo ću se naspavati i pročitati nekoliko knjiga.

 

Cijeli razgovor možete pročitati u tiskanom izdanju Zadarskog lista…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...