Četrnaest koncerata za koncertnu dvoranu

Akcija Lions cluba Zadar “Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači” nastavlja se i u ljetnim mjesecima. U srpnju i kolovozu u Zadru će biti održavan festival ZADAR CLASSIC OPEN AIR, prvi zadarski ulični festival takvog tipa.

Organiziran je uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice te veliku pomoć glazbene producentice Dine Bušić. Dajući svoju podršku inicijativi za što brži početak obnove Kneževe palače i njene koncertne dvorane, na festivalu sudjeluju mladi zadarski glazbenici, mahom profesori Glazbene škole “Blagoje Bersa” i njihovi bivši učenici, sada studenti Muzičke akademije.

Priredit će sveukupno 14 koncerata, a svaki će trajati oko sat i pol. Svi će se koncerti održavati na novouređenom Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. Za vrijeme koncerta pokraj glazbenika će se nalaziti kutija za prikupljanje priloga za obnovu koncertne dvorane.

ZADAR CLASSIC OPEN AIR počinje u srijedu 3. srpnja nastupom sopranistice Nele Šarić koju će na klaviru pratiti Blanka Aždajić. Tjedan dana kasnije, 10. srpnja, klarinet će svirati Ivan Andrijević, a 13. srpnja nastupit će gitarist Ivan Antonio Šangulin.

U petak 19. srpnja koncert će prirediti Dina e Mel, a u srijedu 24 srpnja gitaristi Melita Ivković i Ivan Vihar. Svi će oni nastupiti po još dva puta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...