Curica odrasla sa slonovima, lavovima, zmijama

Tippi Benjamine Okanti Degre je prvih deset godina života provela u Africi. Rođena je u Namibiji gdje su njezini roditelji Sylvie Robert i Alain Degre radili kao fotografi. Proputovali su Bocvanu, Zimbabve i Južnu Afriku. Tippi danas ima 23 godine, živi u Francuskoj i studira kinematografiju. Sada je objavljena knjiga fotografija koja prikazuje njezino djetinjstvo, piše Daily Mail.

Bojali se da joj majmuni ne ukradu pelene

– Najveća briga u početku nam je bila da joj majmuni ne ukradu pelene – kaže majka Sylvie čija je kći slona nazivala bratom, a najbolji prijatelj joj je bio leopard.

– Često me zvala da dođem i pogledam slona koji jede, ali svaki put bi mi rekla da budem tiho da ga ne uplašim. Da, Tippi je imala puno slobode – kaže mama Sylvie.

– Imala je ogromno igralište, živjeli smo u šatoru u divljini, ali Tippi se uvijek budila okružena roditeljima koji je vole. Bila je jako sretna – kaže Sylvie. Neke fotografije prikazuju kako mala Tippi sjedi na noju, leži pored caracala ili se igra sa slonom.

“Razgovarala” je sa životinjama

– Životinja se nije bojala. “Razgovarala” je s njima očima i srcem. Sprijateljila se s puno životinja, a najviše sa slonom Abu. Razgovarala je s njim kao i sa mnom. Govorili smo za nju da je “djevojčica koja može razgovarati sa životinjama” – rekla je Sylvie. Većina životinja s kojima se igrala Tippi bili su “siročad” te su ih odgajali lokalni farmeri.

Za nos je ugrizao merkat, a majmun ju čupao

– Jednom se fotografirala s mladunčetom lava Mufasa koji joj je sisao palac. Nekoliko godina nakon toga smo posjetili Mufasu. Bio je ogroman. Prijateljski je repom “počešljao” Tippi. Skoro ju je srušio, morala sam je odvući, ali to nije bilo lako – kaže Sylvie. No priznaje i kako je Tippi imala dva manja incidenta. Jednom ju je za nos ugrizao merkat, a jednom joj je majmun počupao za kosu jer je bio ljubomoran.

Sylvie kaže kako Tippi danas jako nedostaju životinje.

– Živimo u stanu i nemamo prostora za psa. Zato imamo papigicu. Tippi ju obožava. Papiga ju posvuda slijedi. Često sjedi na njezinoj glavi ili zaspi na njezinom ramenu – kaže Sylvie. Za svoju kći kaže da je njezina priča kao Mowglijeva, samo što je njezina istinita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...