Dečki iz Vatre kažu: “Bilo je dobro dok je trajalo”

Virovitički rock sastav gostovao je u Q baru i najavio novi album sa singlom “Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” za koju su nedavno snimili i spot.

Uoči zadarskog koncerta razgovarali smo s frontmenom Ivanom Dečakom i Tomislavom Franjom Šuškom (bass gitara) o planovima za ljeto. Potpuno otvoreno progovorili su i o ljubavi rekavši tko u Zadru traži curu.

– Kad ne budemo imali koncerte, onda ćemo imati probe. Mi smo k`o Janica Kostelić. Kad ne skija, onda ode s obitelji na skijanje. Tomislav i ja ćemo biti zajedno na Krku. Tamo ćemo instalirati studio u mom podrumu i snimat ćemo demo materijale za jesen, kad ćemo ući u studio i snimati skroz novu ploču. Bit će onako ugodno s korisnim.

Pjesma “Bilo je dobro dok je trajalo” nastala je još 1998. godine, a sljedeće godine objavljena je na vašem prvom albumu “Između nas”. Što ste izmijenili?

– Napisao sam je s nekih 16, 17 godina. Sad kad sam navršio 33, odlučio sam izbaciti neke riječi, promijeniti aranžman i od stare pjesme napraviti potpuno novu stvar.

Vatra, publikaSigurno imate brojne obožavateljice. Stoga vas moramo pitati za ljubavni status, odnosno “Traži li tko od vas curu?”

– Mi smo “oduzeti”. Robert traži curu, ovisno o vikendu. U Zadru traži. Robert je inače naš gitarist koji trenutno nije ovdje nego se kupa na Morskim orguljama. Veliki je ljubitelj mora, Zadra i Zadranki, Zadrana nešto manje.

Je li dobar osjećaj imati svoj rock bend i može li se od toga živjeti?

– Živimo od muzike. Svi smo prijatelji i znamo se preko 15 godina. Tomislav je ušao u bend prije malo manje od godinu dana, ali znam ga dosta duže od toga. Prije svega mi je drago da se družim s tim ljudima, a onda kad to druženje donosi neke pjesme iza kojih stojimo sto posto i od njega na kraju krajeva možemo živjeti onda je to predivno.

Gdje nastupate ovo ljeto?

– Jučer smo bili u Gospiću, prekjučer u Šibeniku, danas smo ovdje. Sad imamo tjedan dana pauze pa nam slijede Čakovec, Vodice, Kašteli, Dubrovnik, Korčula, Vrbovec, Slavonski brod itd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...