Dogovorili se Sinovčić i radnici Gortana, do petka plan za isplatu dugova

Na bučnom jednosatnom i za javnost zatvorenom sastanku Rena Sinovčića koji je svojedobno preuzeo obavezu isplate dugova prema radnicima od bivše uprave “Gortan gradnje” te 30 radnika te tvrtke u stečaju, dogovoreno je će Sinovčić postupno već istog dana početi ispunjavati ostatak svojih obaveza prema radnicima.

Poznato je da je Sinovčić do sada isplatio 5,5 milijuna kuna za različite Gortanove obaveze nakon što je s upravom te firme potpisao ugovor u cesiji kojim je prebio svoje dugovanje prema firmi. Dio tih novaca bio je namijenjen za isplatu zaostalih plaća i otpremnina radnicima. Na taj je način do sada podmireno 60 od 90 radnika prema kojima su ostale obaveze, a preostalih 30 još od lani čekaju isplatu dugovanja.

Sinovčić te pravni zastupnik radnika Gortan gradnje Vedran Uranija, inače odnedavno vijećnik u Gradskom vijeću Zadra u koje je došao sa Sinovčićeve liste, objasnili su radnicima i novinarima da je do zastoja u isplati došlo jer Sinovčić još nije uspio podignuti planirani kredit za isplatu preostaliuh obaveza koji iznose oko 500 tisuća kn. Ali su i njima radnici objasnili svoj položa: mjesecima žive bez prihoda, s teretom neplaćenih računa i ovrha, a nekima od njih je isključena struja jer nisu imali s čim platiti račun.

Sinovčić je stoga obećao da će u idućih nekoliko dana djelomično isplatiti one radnike kojima je pomoć prijeko potrebna sada, a da će do petka izići s kompletnim riješenjem za isplatu svih preostalih dugova.

Najavio je i mogućnost osnivanja nove firme Gortan u kojoj bi se zaposlilo od 100 do 200 radnika s tim da je 50-ak bivših Gortanovaca iskazalo volju za rad u toj novoj firmi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...