DORH podigao optužnicu protiv Mamića!

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. Kaznenog zakona, javlja Večernji list.

Kako piše Večernji list, DORH je, ne navodeći Mamićev identitet, priopćilo da se okrivljenika tereti da je 15. ožujka 2013. u Zagrebu, tijekom gostovanja u radijskoj emisiji ‘Pozitivni petak’ radio postaje Soundset Plavi, osvrćući se na ministra znanosti, obrazovanja i sporta, iznosio tvrdnje kojima je putem radija javno poticao na mržnju usmjerenu prema ministru, istodobno iskazujući izrazitu netrpeljivost kao i potičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti

‘On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez… Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac’, napao je tada Mamić ministra Željka Jovanovića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...