Fišijada u Benkovcu

U povodu Dana državnosti i obilježavanja Dana grada Benkovca 25. lipnja, u Benkovcu će se održati tradicionalna osma po redu Ravnokotarska fišijada, natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša po domaćoj recepturi.

Prema propozicijama pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani ribolovci, kuhari, predstavnici športsko-ribolovnih društava…

Glavni organizator je benkovačka Turistička zajednica, a cijela manifestacija odvijat će se pod pokroviteljstvom Grada Benkovca.

Slatkovodnu ribu šarane i somove ujednačene kvalitete, po 3,5 kilograma svakom natjecatelju, te vodu i vatru osigurava organizator. Svaki natjecatelj pripremat će fiš-paprikaš osobno, u vlastitom kotliću, po svom receptu sa začinom i dodacima koje sam odabere i donese. Natjecanje će se s početkom u 18 sati odvijati u središtu Benkovca, duž Ulice Ante Starčevića i na središnjem gradskom trgu gdje će, nakon završetka natjecanja biti proglašeni pobjednici.

Uz pokale i darove trojici najboljih pripadaju i novčane nagrade. Prvoplasiranom 3.000 kuna, drugoplasiranom 2.000 i trećeplasiranom 1.000 kuna.

Prijave se primaju do 21. lipnja, u TZ Grada Benkovca u Ulici Ante Starčevića 2b ili na tel/fax 023/681-834.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...