Fra Gabrijel: “Božja je ljubav besplatna!”

U crkvi Presvetog Srca Isusovog u Zadru danas se slavi istoimeni blagdan. Jutarnje misno slavlje u 9 sati predvodio je župni vikar fra Gabrijel Škibola. U propovijedi je pozvao vjernike da otvore srca Božjoj ljubavi i daju si priliku za život ispunjen mirom i radošću. Spominjući Isusa kao pastira i vjernike kao stado, objasnio je sliku istinske ljubavi i povjerenja u odnosu Boga i čovjeka.

– Ljubav Kristova hrabri i jača one koji dolaze s vjerom uroniti u more Božje ljubavi. Slaveći svetkovinu Srca Isusova, slavimo čitavu njegovu osobu koja je prožeta ljubavlju prema ljudima. Srce čini jezgru i središte osobe. Srce je slika za bol i radost, za bit osobe. Zato On svoju naklonost bol i radost prikazuje slikom srca. Bog uvijek iznova poziva čovjeka da u Njegovom srcu nađe radost i mir života, rekao je fra Gabrijel.

Misa u Srcu Isusovom

Imajući u vidu probleme današnjeg čovjeka, naglasio je važnost zahvalnosti za ono što imamo. Dodao je kako “ima jedno srce koja kuca za svakog čovjeka, koje nas prihvaća kad smo najudaljeniji od njega”.

– Njemu su ovce sve, čitava njegova egzistencija, dok ovca u pastiru vidi sigurnost, osobu koja neće dopustiti da je neprijatelj ugrabi. To je slika Božje brižljivosti prema čovjeku. Ova nas svetkovina podsjeća da je Bog ljubav. Vjerujemo li toj Božjoj besplatnoj ljubavi koju ima prema svakome od nas? Kad vidimo da nas netko ljubi unatoč svim našim nesavršenostima dobivamo krila koja nas nose nad problemima svakodnevnog života. Na ljubav najprije možemo odgovoriti zahvalnošću, pa darom, ali najbolji odgovor na ljubav je ljubav, jer jedino tako darujemo cijelog sebe onome koji nas ljubi, rekao je fra Škibola.

Svečanu večernju misu u 19 sati predvodit će mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...