Google je molio ovu ženu da ostane, no ona ih je napustila

Prošle godine Anastasia Leng odlučila je napustiti svoj siguran i vrlo primamljiv posao u tehnološkom divu Google bez obzira na to što su je šefovi molili da ostane. Ona je čvrsto odlučila pokrenuti vlastitu tvrtku.

Odlična radna atmosfera, fleksibilno radno vrijeme, odlična plaća, ugledna firma u kojoj svi žele raditi… samo su dio onoga što je Anastasia Leng odlučila napustiti i pokrenuti vlastiti posao.

Leng je u Googleu u Londonu radila pet godina kao voditeljica odjela u marketingu te u odjelu razvoja novih poslova, no u jednom trenutku odlučila se za velike promjene u životu. Odlučila je otići iz Googlea unatoč činjenici da su je šefovi molili da ostane i nudili joj razne dodatne pogodnosti.

Ispričala je kako se nije radilo o novcu, već o želji da pokuša uspjeti kao samostalna poduzetnica.

”Moji su se roditelji borili za sve što smo ikada imali. Iz tog razloga odlučila sam napustiti ovaj lagodan život koji zaista jest nevjerojatan, ali je u potpunosti suprotan od života mojih roditelja”, rekla je i priznala da se užasno bojala nakon što je napustila Google.

 

Posao je pokrenula s kolegom iz Googlea

U posao je krenula s kolegom Rayanom Haywardom, koji je također radio u Googleu, te su osnovali Makeably – internetsku stranicu i servis koji povezuje proizvođače s potrošačima.

Prvih nekoliko mjeseci, priznaje, obilježila je velika neizvjesnost i emocionalna borba. Dodaje kako je u Googleu stekla naviku da se dogovoreni poslovi ujedno i obave te su se njezini poslovni partneri odnosili bolje prema njoj zbog toga što je iza nje ‘stajao’ Google. Tek kada je ponovno stekla povjerenje novih klijenata znala je da je na dobrom putu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...