Hoće li privatni kapital pokrenuti tamo gdje je država zakazala?

Vjerovnici regionalne Veletržnice Benkovac jednoglasno su prihvatili ponudu Agro Like trgovina iz Zadra za davanje u najam uredski prostor i hladnjača Veletržnice po mjesečnoj najamnini od 93.000 kuna plus PDV. Ponuda tvrtke Agro Lika bila je najbolja od pet pristiglih ponuda koje je jučer otvorio i pročitao stečajni upravitelj Edvin Šimunov. Sudac Tomislav Jurlina ovlastio je Šimunova da u najkraćem mogućem roku potpiše ugovor s Agro Likom po pristigloj ponudi.

Tvrtka Agro Lika u svojoj ponudi se obvezala zadržati na poslu dvanaest radnika koji trenutačno rade na Veletržnici te u budućnosti potpisati ugovore o radu na stalno s još trinaest radnika. Ponudili su, također preseljenje svoga otkupnog centra za voće i povrće u prostore Veletržnice i punjenje svih rashladnih kapaciteta, čime su pokazali ozbiljan pristup poslu.

Time bi benkovačka Veletržnica u rukama privatnog kapitala konačno dobila na svom značenju te pomogla razvoj poljoprivrede u Ravnim kotarima i Bukovici. Do sada se ti planovi za ovu tvrtku u većinskom vlasništvu države nisu maknuli od mlaćenje prazne slame političara, bez obzira na to bio na vlasti HDZ ili SDP. U Agro Lici spremni su dati ponudu za kupnju sortirnice i stroja za tučenje badema, izvršiti pregovor s HBOR-om o preuzimanju kredita i izraditi sanacijski plan za plaćanje dugova prema državnim institucijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...