HRT diže kredit od 100 milijuna kuna

HRT raspisao je prije nekoliko dana javnu nabavu za revolving kredit u visini sto milijuna kuna s rokom vraćanja od godine dana. Kredit će, doznajemo, poslužiti za zatvaranje postojećeg koji je podignut prije godinu dana u Hypo banci.

Na HRT-u pretpostavljaju da bi ga mogli dobiti uz kamatnu stopu do 5,5 posto jer je procijenjena vrijednost kredita 5,2 milijuna kuna. Iako bi se na prvu moglo pomisliti da je se novi zaduženjem želi zatvoriti obveza koju je stvorila bivša Uprava, to je samo djelomično točno.

Naime, kredit je podignut još za mandata Vanje Sutlića 2009. godine i od tada pa do danas se nije vratio. Najprije je podignuto 30, pa 50 milijuna da bi se u konačnici došlo do sto. Kamatne stope koje su ugovarane tada bile su iznimno nepovoljne i kretale su se oko 10 posto. S nametnutim obvezama HRT se očito teško nosi pa se zbog toga se svako ljeto podiže novi revolving kredit kako bi se zatvorio stari i tako već četiri ljeta.

Od dobro upućenih u cijelu povijest ovog slučaja doznajemo kako se ni u bližoj budućnosti neće dogoditi da HRT vrati kredit jer novaca naprosto nema. Kroz četiri godine HRT je platio između 20 i 30 milijuna kuna kamata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...