I dalje će padati kiša, više sunca tek idući tjedan!

Uz oblačno i kišovito vrijeme jučer ni temperature nisu bile baš neke – samo 12 do 16, 17 stupnjeva u unutrašnjosti i koji stupanj više na Jadranu. U višem gorju bilo je osjetno hladnije tako da je opet bilo i snijega. Kako god nevjerojatno zvučalo, danas meteorološki počinje ljeto, a što se tiče vremena ono će biti za nijansu bolje, ipak i malo toplije. Više sunca i malo stabilnije vrijeme kako sada izgleda, tek idući tjedan.

I dalje smo u prostranom ciklonalnom polju, stabilnije vrijeme i anticiklone zasada se nalaze dosta daleko od nas. I danas nas čeka još jedno većinom oblačno i kišovito jutro. Kiše će biti u unutrašnjosti, pogotovo u gorju gdje će biti i obilnija. Na Jadranu uglavnom pljuskovi s grmljavinom, osobito na srednjem i južnom dijelu. Vjetar slab, na moru umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 10, a na Jadranu između 11 i 15 stupnjeva.

Poslijepodne će u unutrašnjosti ipak biti malo bolje vrijeme – bit će i sunčanih razdoblja, ali nećemo proći bez, već uobičajenih povremenih pljuskova. Temperature još uvijek uglavnom ispod 20 stupnjeva, uglavnom od 15 do 17, samo na istoku i do 19 stupnjeva. Što se tiče gorskih krajeva i sjevernog Jadrana, jutro će ipak biti lošiji dio dana. Poslijepodne više sunčanih razdoblja, pogotovo u Gorskom kotaru i na Jadranu, a povremena kiša bit će uglavnom u Lici. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a najviša temperatura i dalje ne baš visokih 15 do 18, u gorju samo 10-ak.

Promjenjivo u Dalmaciji i poslijepodne, uz česte grmljavinske pljuskove koji na krajnjem jugu mogu biti jači i obilniji. I ovdje umjeren jugozapadnjak, samo na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša temperatura bez promjena, između 15 i 20. Ni u nedjelju neće biti baš stabilno pa je povremeno moguća slaba kiša, ali vrijeme se ipak popravlja. Uz to bit će konačno i malo toplije. Na Jadranu također više sunca, ali na južnom dijelu još su mogući povremeni pljuskovi. I ovdje malo toplije, iako će u ponedjeljak zapuhati bura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...