I Županija slavi ulazak u EU

U povodu svečanosti ulaska Hrvatske u članstvo Europske unije 1. srpnja 2013 godine Zadarska županija organizira prigodni program sa nizom događaja. Kao najvažniju izdvajamo izložbu projekata financiranih sredstvima Europske unije sa područja Zadarske županije koja će se otvoriti u Muzeju Grada Zadra 1. srpnja 2013 godine u 9 sati i 15 minuta. Riječ je o ukupno 73 projekta vrijednosti oko 52.250.000,00 eura.

Projekti koji se mogu vidjeti na izložbi pripremljeni su i implementirani od strane čitavog niza lokalnih institucija; jedinica lokalne i regionalne samouprave, organizacija civilnog društva, državnih ustanova, muzeja, knjižnica, privatnih poduzetnika, obrazovno-odgojnih ustanova, itd.

Navedene institucije sudjelovale su u pripremi i provedbi projekata kao nositelji, partneri ili suradnici i time su u znatnoj mjeri, uz financijsku korist postigli i rezultat povećane razine kapaciteta za povlačenje sredstava iz dostupnih programa Europske unije te provedbe projekata po standardima i pravilima europskih procedura.

 

Program događanja 1. srpnja

9:00 – 12:00 EU info štand na Narodnom trgu u Zadru (EU kviz, dijeljenje nagrada, prigodna glazba)

9:10 Gradska glazba Zadar prigodnom glazbom u lapidariju Muzeja Grada Zadra (Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III., b.b.) započinje svečanost ulaska Hrvatske u Europsku uniju i nastavlja glazbeni program Kalelargom

09:15 Župan Stipe Zrilić službeno otvara izložbu svih projekata financiranih u pretpristupnom razdoblju sa područja Zadarske županije u atriju Muzeja Grada Zadra (Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III., b.b.)

11:00 Prvi sastanak svih predstavnika prekograničnih partnera na projektu „Zeleni otoci“ u Velikoj vijećnici Grada Zadra (Nositelj Javna ustanova NATURA JADERA, partneri Zadarska županija i Grad Zadar)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...