Izvješće PU zadarske za 19. lipnja

Policijski službenici Policijske postaje Biograd i I Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom s benkovačkog područja kojeg se sumnjiči da je u petak, u restoranu, na obali kralja Tomislava u Svetom Filipu i Jakovu, nakon zajedničkog konzumiranja alkohola, od 40-godišnjeg češkog državljanina, pokušao otuđiti novac.

30-godišnjaka se također sumnjiči da je tijekom svibnja od 49-godišnjaka primio 5 tisuća kuna na ime izvođenja građevinskih radova koje potom nije izveo.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 30-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava zbog pokušaja razbojništva i prijevare.

 

Provale i krađe

Prošli tjedan, oko 21 sat, na Ulici Grigora Viteza u Zadru, nepoznati je počinitelj prišao 13-godišnjaku te mu iz ruke otuđio mobitel vrijedan nekoliko stotina kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

Sinoć, oko 20 sati, u Ulici Ante Starčevića u Zadru, nepoznati je počinitelj, upravljajući biciklom, prišao 42-godišnjaku te mu s vrata otrgnuo i otuđio lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

U noći s ponedjeljak na utorak, na predjelima Lozice i Bobovik na Viru, nepoznati je počinitelj provalio u dvije trgovine u vlasništvu trgovačkih društava te otuđio cigarete i slatkiše u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatih počinitelja podnijete su kaznene prijave.

Jučer, u Ulici Franka Lisice u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u stan u vlasništvu 46-godišnjaka te otuđio zlatninu i novac u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

Jučer, u Ulici Ive Senjanina u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u stan u vlasništvu 33-godišnjakinje te otuđio kofere i alkoholna pića u vrijednosti od oko dvije tisuće kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

U proteklih 10-ak dana, u Briševu, nepoznati je počinitelj iz dvorišta u vlasništvu 58-godišnjaka otuđio veću količinu lima vrijednog nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

U proteklih nekoliko dana, na Gaženičkoj cesti u Zadru, nepoznati je počinitelj sa gata za ukrcaj i iskrcaj brodova otuđio bakrene cijevi u vlasništvu trgovačkog društva vrijedne oko 30 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

Jučer, u Perivoju Vladimira Nazora i u Ulici Bože Peričića u Zadru, nepoznati su počinitelj otuđili bicikle u vlasništvu 52-godišnjaka i 40-godišnjaka ukupno vrijedne nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatih počinitelja podnijete su kaznene prijave.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...