Kako žene mirišu ‘tamo dolje’?

Jeste li nekada primijetili kako o stvarima o kojima puno i često mislimo ustvari pričamo najmanje. Stvar je u tome da seks, vagina, mirisi intimne zone i ostalo nisu baš prikladne teme za ručkom.

No neugodan miris vagine može bizi ozbiljan zdravstveni problem koji upućuje na infekciju. Loše možete mirisati i zbog hrane koju jedete, a ako niste zadovoljni mirisom tamo dolje i seksualni život može vam patiti.

Mi vam otkrivamo kako uvijek mirisati lijepo i svježe.

 

Posjećujte svog ginekologa redovito

Ružan miris vagine možda imate zbog infekcije koje niste ni svjesni, a ako je ovo uzrok lošeg mirisa ginekolog će najbolje znati otkriti i propisati lijek. Čak i ako ste zadovoljni svojim intimnim mirisom nemojte propustiti svakih šest mjeseci posjetiti svog ginekologa.

 

Održavajte svakodnevnu higijenu

Pri tom ne mislimo samo na svakodnevno tuširanje što smatramo već usvojenom higijenskom navikom. Mislimo na pravilno održavanje intimnih dijelova tijela. Naime, vagina je jedan od najosjetljivijih dijelova tijela, stoga je nikako ne treba prati običnim gelom za tuširanje. Kupite posebni gel za intimno pranje koji je PH neutralan.

 

Pripazite na donje rublje

Svakako bi trebali nositi rublje isključivo od pamuka. Naime, to je tkanina koja najmanje iritira kožu. Svoje svileno, satensko i ostalo seksi donje rublje nosite samo u posebnim prilikama. No nemojte odmah pretpostavljati da i pamuk ne može biti seksi i vruć. Možete naći zanimljive komade donjeg rublja od pamuka koji će raspaliti maštu jednako kao i najfinija svila.

 

Biljni čajevi

Želite li da vaša vagina zbilja miriše svježe posegnite za starim receptom ispiranja biljnim čajem. Naime, jednom tjedno čajem metvice isperite vaginu i oskus i miris će zajamčeno biti puno bolji.

 

Mirišete i imate okus kao hrana koju jedete

Hrana koju unosite u organizam utjecati će na miris i okus vagine. Za svježi miris preporučamo ananas, ali i ostalo voće imat će pozitivan učinak na mirise i okuse vaše intimne zone. Pijte puno vode, klonite se alkohola, ribe, šparoga, začinjene hrane, rakova. Zbog ove ćete hrane naime, mirisati malo drugačije, intenzivnije, čudnije. Osim toga i lijekovi koje uzimate također utječu na miris intimne zone. Kombinacija mlijeka i badema ili mlijeka i meda također može dati slatkasti miris i okus.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...