Božidar Kalmeta danas preuzima rukovođenje gradom od Zvonimira Vrančića koji će mu, uz "Ružinog pravaša" Ivicu Vlakića, biti zamjenici i najbliži suradnici sljedeće četiri godine

Kalmeta danas preuzima Zadar

Ivan Katalinić
Tamni način

Božidar Kalmeta, novoizabrani gradonačelnik grada Zadra iz redova Hrvatske demokratske zajednice danas i službeno preuzima vlast od svoga prethodnika, a sada zamjenika, dr. Zvonimira Vrančića. Kalmeta je već u petak neformalno obišao Gradsku upravu, iako mu ona nije, s obzirom da je već obavljao dužnost gradonačelnika, nepoznat teren. Potkraj ovog mjeseca trebalo bi se konstituirati i novo Gradsko vijeće u kojemu HDZ s osvojenih 16 mandata s koalicijskim partnerima ima natpolovičnu većinu.

S Kalmetom u paketu, osim Vrančića dolazi i Ivica Vlakić iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića, a prema neslužbenim informacijama Kalmeta će predsjedanje Gradskim vijećem povjeriti dr. Živku Kolegi koji je, također, tu dužnost već obavljao.

Koje će prve poteze po preuzimanju vlasti Kalmeta povući ostaje za vidjeti, no za očekivati je da će mu “pri ruci” biti supruga Dolores Grdović Kalmeta, pročelnica za gradsku samoupravu i opće poslove.

Što se, pak, tiče županijske vlasti, tamo je primopredaja čista formalnost jer župan ostaje isti. Stipi Zriliću zamjenici će biti Božidar Longin (HDZ) i Rudolf Dvorski (HSP AS). Konstituirajuća sjednica Skupštine Zadarske županije na kojoj će članovi svečano prisegnuti najavljena je već za utorak, 18. lipnja, s početkom u 10 sati. Na dnevnom redu je izbor mandatnog povjerenstva, izvješće mandatnog povjerenstva, te verifikacija mandata članova Županijske skupštine.

Ostavi komentar koristeći Facebook


 

 

Možda ste propustili pročitati