Kalmeta i službeno preuzeo gradonačelničku dužnost najavivši kadrovske promjene

Bivši gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić predao je svoje ovlasti svom stranačkom kolegi, saborskom zastupniku Božidaru Kalmeti. U pozdravnom govoru zahvalio se svim građanima koji su na lokalnim izborima iskazali povjerenje HDZ-ovoj koaliciji. Dodao je kako će nova gradska uprava raditi u interesu svih građana, bez obzira na to kome su dali glas.

– Želimo se pohvaliti svim dobrim rezultatima zadnje 23 godine. S obzirom na krizna vremena, dobro smo se snašli i ostvarili impresivne rezultate u svim segmentima. Izgradili smo tri gradska trga, tri nova gradska vrtića, kolektor visoke zone privodi se kraju, napravljena su dva rotora i prateće prometnice, dovršena je komunalna infrastruktura na Crvenim kućama. Započeli smo izgradnju sustava odvodnje otpadnih voda, napravljen je Prostorni plan. Sufinanciramo gradske i privatne vrtiće i gotovo smo riješili problem smještaja predškolske djece u vrtiće. Socijalna davanja ostala su na visokoj razini, a standard življenja ljudi u ovom gradu zadržali smo na visokoj razini, rekao je Vrančić.

Prvi Kalmetin pomoćnik istaknuo je kako je “grad došao na prag potpune financijske stabilnosti sa 7,5 milijuna suficita”. Obećao je dodatno financijsko poboljšanje u razdoblju od iduće četiri godine, koliko će vlast nastaviti obnašati HDZ-ova koalicija. Kazao je kako su obveze Grada smanjene za 25 milijuna kuna od vremena kada je on postao gradonačelnik.

Božidar Kalmeta je najavio kadrovske promjene u Gradskoj upravi dodajući da će doći do preustroja. Rekao je kako će zamrznuti status saborskog zastupnika te kako će njegovo mjesto preuzeti načelnik Preka Ante Jerolimov.

– Nema demokracije bez slobode medija. Vrata gradske uprave uvijek će vam biti otvorena. Zadar je otvoren grad, a ulaskom u Europsku uniju bit će još otvoreniji ako treba. Bit ćemo servis svih građana u funkciji njegovog razvoja. Povećat ćemo prihode, ali ne na štetu građana nego dovođenjem investitora. Dovršit ćemo započete projekte poput luke Gaženica, gospodarske zone Crno, kliničke bolnice. Nastavit ćemo brigu za starije, mlade, komunalnu infrastrukturu, poručio je Kalmeta.

S nekoliko riječi, javnosti se obratio i drugi Kalmetin pomoćnik, dogradonačelnik Ivica Vlakić koji je govorio o lokalnom turističkom prosperitetu navodeći kako nema uglednijeg turističkog časopisa koji nije spominjao Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...