Kalmeta zamrzava mandat na prvoj sjednici na jesen

Nakon odlaska Ane Lovrin iz Sabora, zadarsku političku javnost ovih dana najviše zanima hoće li novoizabrani gradonačelnik Božidar Kalmeta ostvariti svoju najavu i povući se iz saborskih klupa. Na izravno pitanje dao nam je jasan odgovor:

– Da, napuštam Sabor kao što sam i rekao. Tražit ću zamrzavanje mandata na prvoj sjednici nakon ljetne pauze. Dosta sam bio u Saboru, a dužnost gradonačelnika ovako velikog grada kao što je Zadar traži pun angažman, kaže Kalmeta.

Na dodatno pitanje zar ne bi bilo bolje da osobno zastupa zadarske interese i tko će doći na njegovo mjesto, dao je također jasan odgovor.

– Dovoljno sam poznat i bez toga da se pozivam na zastupničku funkciju pa da imam ulaz u neko od ministarstava, ako bude trebalo rješavati probleme Zadra. Objedinjavanje funkcija zastupnika i gradonačelnika dobro je kad se netko tek afirmira na nacionalnoj razini. A tko će doći umjesto mene u Sabor to ne znam, mi ćemo sa razine županijske organizacije HDZ-a dati našu preporuku, no u konačnici odluku donosi Predsjedništvo HDZ-a, kaže Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...