Kapovića podupiru i HDZ i SDP

Političke strasti na otoku Viru, bar za sada se smiruju. Konstituirajuća sjednica Općinskoga vijeća prošla je bez očekivanih trzavica vladajućih i oporbe.

Tako je za predsjednika Vijeća izabran HDZ-ovac Miroslav Glavan, dok su njegovi zamjenici HSLS-ovac Mate Radović i SDP-ovac Veseljko Orlić. Nasuprot široke koalicije koja podupire načelnika Kristijana Kapovića su vijećnici liste Marka Vučetića, koji su već na prvoj sjednici bili kritični prema vladajućima.

– Ono što zakon nalaže, vidjelo se već na konstituirajućoj sjednici , gdje smo zatražili da vijećnici koji se nalaze u sukobu interesa, jer su zaposlenici tvrtki u stopostotnom općinskom vlasništvu, da to razriješe, rekao je vijećnik Vučetić.

Općinski načelnik, Kristijan Kapović smatra kako nema govora o bilo kakvom sukobu interesa.

– Oni ne poznaju poslovnik ni zakon, jer zakon propisuje da vijećnik ne može biti direktor. Ovdje se radi o zaposlenicima, a ne direktorima ili odgovornim osobama, pa prema tome ni nema sukoba interesa, odgovara načelnik Kapović.

Kristijan Kapović za načelnika se kandidirao kao kandidat grupe građana, dok je za Općinsko vijeće nosio listu SDP-a, HSS-a i HSLS-a. Njegov protukandidat Marko Vučetić kandidirao se kao nestranački kandidat HSP-a, HNS-a i HSU-a, te je bio i nositelj zajedničke liste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...