Koliko tehničkih pregleda treba obaviti za ishođenje uporabne dozvole?

Iako je benzinska postaja tvrtke Brala nekretnine u Crnom, pokraj Trgvačkog centra Supernova spremna za otvaranje, potrošači još moraju čekati. Prema riječima vlasnika Roka Brale koji je zbog toga za danas najavio konferenciju za medije, otvaranje crpke i zapošljavanje 14 osoba svojim nesavjesnim radom koče odgovorni ljudi u Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Zadra na čelu s pročelnicom Marijom Pavlović Palčok, dipl. ing. građ.

– Benzinska postaja Brala nekretnine u Crnom kod Zadra izgrađena je u skladu s valjanom dokumentacijom, a dana 17. svibnja 2013. godine proveden je tehnički pregled i o tome sačinjen zapisnik. Na temelju provedenog tehničkog pregleda 20. svibnja 2013. godine donesen je konačan zaključak kojim je Povjerenstvo, na čelu s predsjednikom Goranom Lovrinovim, dipl. ing. građ., zaključilo da je predmetna građevina dovršena u cijelosti u skladu s potvrdom izmjene glavnog projekta – pojašnjava Brala koji se u ovaj projekt upustio još 2008. godine te uložio više od dva milijuna eura.

Da nešto gadno ne štima u ovoj priči moglo se zamijetiti još kod same gradnje, prije par mjeseci. Tada su, naime, na neko vrijeme bili zaustavljeni radovi na prilaznom traku benzinskoj crpki u izgradnji, jer je netko tamo parkirao bager. Očito je bilo kako radove izvode Županijske ceste te da bager ne pripada toj tvrtki, već privatniku iz Sukošana.

Kako to obično biva, krenule su i kuloarske priče o tome tko je i zašto angažirao bagerista, no ono za što postoji i pisani trag »crno na bijelo« dokumentacija je prema kojoj tvrtka Granit pumpa d.o.o. želi graditi benzinsku crpku između Braline crpke i Supernove. Ta tvrtka je, kako je razvidno iz dokumentacije kojom raspolaže Zadarski list, dobila također iz istog ureda dozvolu za gradnju iako je sporan izlaz i uključenje vozila natrag u promet na DC 8. O tome su svoje mišljenje dali iz Hrvatskih cesta napomenuvši kako je s projektom sve u redu osim izlaznog traka koji se »kosi« s već ranije odobrenim ulaznim trakom na Bralinu pumpu.

Na naš upit o izdavanju uporabne dozvole tvrtki Brala trade iz Upravnog odjela za izdavanje dokumenata prostornog uređenja i građenja odgovorili su nam u petak.

– Investitor Roko Brala podnio je nepotpun zahtjev za izdavanje uporabne dozvole, koji je dopunjen traženom dokumentacijom tek prije dva dana. Za izdavanje dozvole bilo je potrebno organizirati kontrolni tehnički predmet  koji je upravo danas u tijeku. Nakon obavljenog pregleda izvješće će se dostaviti odjelu i pročelnici te će se po njemu postupati. U cijelom postupku imala se u vidu žurnost predmeta i po njemu se žurno postupalo – stoji u odgovoru koji potpisuje Ivana Dadić, glasnogovornica Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...