Kraj isporuka Symbiana

Nokia uskoro namjerava potpuno obustaviti isporuke mobitela s operacijskim sustavom Symbian. Premda je Nokia službeno odavno odustala od Symbiana u korist Windows Phone sustava, isporuke Symbian mobitela i dalje su bile značajne za kompaniju.

Isporuke Windows Phone Lumija tek su u posljednjem kvartalu prošle godine nadmašile isporuke Symbian uređaja, a Nokia je još u prvom tromjesečju ove godine isporučila pola milijuna Symbian mobitela. Prema pisanju Financial Timesa, Nokia će tijekom ljeta obaviti posljednje isporuke Symbian mobitela distributerima te se ubuduće fokusirati uglavnom na Windows Phone uređaje.

Prema riječima Nokijinog glasnogovornika, prelazak na Windows Phone značajno je skratio vrijeme razvoja smartfona i njegovo puštanje na tržište. U slučaju Symbiana trebalo je 22 mjeseca od početka razvoja do početka prodaje mobitela, dok je s Windows Phoneom taj rok smanjen na ispod jedne godine zbog znatno manje potrebe za detaljnim podešavanjem i prilagođavanjem operacijskog sustava svakom pojedinom modelu. Potonje Nokiji omogućuje posvećivanje više pažnje ostalim mogućnostima uređaja, poput kartografije te glazbenih i fotografskih aplikacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...