Led u restoranima sadrži više bakterija od vode u toaletu

Led u 60 posto restorana sadrži više bakterija nego voda u njihovim toaletima. Te zabrinjavajuće rezultate pokazalo je novo istraživanje.

U sklopu novog istraživanja znanstvenici su ispitali led poznatim restoranima brze hrane te kafićima te došli do zabrinjavajućih rezultata. Naime, rezultati ispitivanja pokazali su kako led u tim restoranima sadrži više bakterija nego toaleti, a kao razlog tome znanstvenici navode češće čišćenje toaleta nego automata za led.

Nijedan od pronađenih uzoraka nije predstavljao izravnu prijetnju za zdravlje, ali tolika količina mikroba u restoranima može se smatrati ‘higijenskim rizikom’, navodno britanski državni laboratoriji.

Takvi rezultati, prema riječima znanstvenika, ukazuju na ‘jadnu higijenu’ automata za led, a samim time i leda koji se stavlja u pića, piše Daily Mail.

U nekim slučajevima otkrivena je tolika razina bakterija koja je bila više nego dvostruko veća od one koju su znanstvenici očekivali pronaći u pitkoj vodi.

Nakon takvih rezultata od nekih lanaca restorana je zatraženo da preispitaju svoje postupke čišćenja, dok su dvije kompanije osporile ta otkrića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...