Cestitka_Uskrs

Lokalno novinarstvo je budućnost novinarstva

Trebamo kvalitetno javno novinarstvo jer to je ono što nam nedostaje, poručio je prof. dr. sc Stjepan Malović, umirovljeni profesor Sveučilišta u Zagrebu i Zadru na jučerašnjoj tribini tribini Narodnog lista u MAS-u.

Na tribini pod nazivom »Hrvatski mediji – baštinici europske tradicije« istaknuta je važnost tog servisa koji posljednjih godina prolazi mnoge promjene. Uz Malovića, na tribini je sudjelovala i dr. sc. Gordana Vilović, izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koja je poručila i to kako je informacija i javno dobro, kao što je i javni servis:

– To je naše vlasništvo, svih nas koji plaćamo svaki mjesec pretplatu i dajemo kako bismo bili informirani. Ako od javnog servisa koji je posljednje uporište slobodne informacije ili bi barem trebalo biti, nećemo iste dobiti, onda ćemo prestati izlaziti na izbore i prestati razvijati demokraciju.

Upitana da prokomentira zadarsku medijsku scenu Vilović je rekla kako nije na tragu onog što je bila ranije, no Zadar, uz još neke, ipak izdvaja kao gradove gdje se razvija lokalno novinarstvo:

– To lokalno novinarstvo je budućnost novinarstva. Vi ćete sve vijesti iz svijeta saznavati preko portala, ali o svojoj kući, ulici, gradu najbolje ćete se informirati preko lokalnih glasila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...