Manje je ljudi u minusu nego 2006, ali ima više siromašnih

Trećina hrvatskih građana smatra da živi u rangu najsiromašnijih stanovnika Hrvatske. Svaki deseti ne može vraćati kredit koji je podigao, svaki treći koji ima otvoren tekući račun stalno je u minusu, polovici onih koji rade prekovremeno taj rad neće biti plaćen, Vladi i Saboru vjeruje samo desetak posto građana, piše Jutarnji list.

Pokazalo je to istraživanje Ipsos Pulsa o promjenama u svakodnevnom životu, u kojem su se uspoređivali sadašnji stavovi građana s onima koje su imali 2006. godine. Prije sedam godina situacija je bila bitno bolja: manje se građana osjećalo siromašnim, više ih je štedjelo i smatrali su da žive dobro. Životni standard građana u prvoj polovici 2013. godine jednak je kakav je bio i 2011., ali znatno lošiji nego prekrizne 2006. godine.

‘To je subjektivni stav građana, no on u potpunosti korespondira s objektivnim pokazateljima’, kaže dr. Ivan Burić, autor istraživanja.

Članak u cijelosti možete pročitati na portalu Jutarnjeg lista, na ovoj poveznici.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...