Maras odbio dati milijun i pol kuna zoni u Murvici

Ovih se dana užurbano radi na završetku spojne ceste DC 8 s poslovnom zonom Murvica Jug te budućim dvjema zonama Crno i Zemunik. Projektnu dokumentaciju u cijelosti je financirala Općina Poličnik, a investitor su Hrvatske ceste. Izvođač radova je “Osijek koteks”, a vrijednost radova je nešto preko tri milijuna kuna.

Ovih dana postavlja se prvi asfaltni sloj i za 5-6 dana ulaz u Zonu Murvica Jug trebao bi biti kompletno gotov, kaže Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik. Da sve ipak ne bi išlo tako glatko, pobrinulo se, kaže Lončar, Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Kandidirali smo zonu u Murvici prema Ministarstvu poduzetništva i obrta za pomoć u izgradnji komunalne infrastrukture. I do sada nam je ovo Ministarstvo izlazilo u susret i nismo nikad imali problema. Trebali su nam, naime, pomoći s milijun i pol kuna, koliko nam nedostaje za troškove infrastrukture, no upravo ovih dana dobili smo čudnu odbijenicu, u čijem obrazloženju stoji da nismo prešli prag. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio odbijenicu i obrazloženje. Odmah sam tražio hitan sastanak s ministrom Marasom i njegovim pomoćnikom koji su bili na licu mjesta u Murvici i vidjeli o kakvom se projektu radi i tada dali pozitivno mišljenje. Još jednom ponavljam, ne mogu vjerovati da je Ministarstvo na temelju takvog očevida napisalo odbijenicu. To je neozbiljno, jer u Zoni u sljedećih godinu i pol dana posao treba pronaći 270-300 ljudi, kaže Lončar koji će se, kaže, žaliti na ovakvu odluku Ministarstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...