Medijski mogul R. Murdoch ponovno u Hrvatskoj?

Prošle godine u lipnju medijski mogul Rupert Murdoch otkrio je na Twitteru kako se kupa i uživa u Hrvatskoj, a njegova luksuzna jahta Vertigo opet je usidrena u Rovinju.

Nakon što je prošle godine novinski magnat Rupert Murdoch na svojoj jahti plovio oko Brijuna i Rovinja, i ove godine mu je jahta Vertigo ponovno usidrena u Rovinju. Jahta Vertigo dugačka je 68 metara, glavni jarbol je iste visine, a njena jedra hvataju vjetar površinom od 5.330 kvadrata. Cijena najma ove luksuzne jahte za tjedan iznosi 295.000 eura.

Rupert Murdoch najveći je svjetski medijski magnat. 1952. postao je izvršni direktor australskog News Limiteda, osnovao je i News Corporation, drugi najveći medijski konglomerat na svijetu. Kupio je velik broj novina u Australiji i na Novom Zelandu, a zatim se proširio na Ujedinjeno Kraljevstvo gdje je preuzeo News of The World i The Sun, a 1981. kupio je i britanski The Times.

U srpnju 2011. Murdoch se našao u središtu skandala kad je optužen da su njegove publikacije, uključujući News of the World, prisluškivale telefonske razgovore zvijezda, članova kraljevske obitelji i članova britanske vlade.

Prošle godine Murdoch je putem Twittera nahvalio ljepote Hrvatske, a čini se kako mu se viđeno tako svidjelo da se odlučio ponovno odmarati u Lijepoj Našoj. ‘Hrvatska je sjajna. Pula je fantastičan mali grad s lijepo očuvanim rimskim ruševinama’, napisao je tada Murdoch na Twitteru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...