Među 100 najboljih plaža na svijetu je i jedna hrvatska

CNN objavio je vlastitu listu od 100 najboljih plaža na svijetu. I sami kažu kako će se šira javnost teško usuglasiti oko ovog pitanja jer svatko ima svoj ukus pa je teško jednoglasno izglasati najbolju plažu na svijet pa su ostavili prostora za raspravu čitatelja. Tako svatko može glasovati za onu plažu koju smatra najljepšom.

Ono što je za nas najzanimljivije jest da se na ovom popisu našla i jedna hrvatska plaža. Radi se o Rajskoj plaži na otoku Rabu koja se smjestila na 90. mjestu ove ljestvice. CNN-ovci su Rab prozvali i kolijevkom modernog naturističkog turizma prepričavši priču o kralju Edwardu VIII. koji je sa svojom suprugom Wallis Simpson od vlasti grada Raba tražio dozvolu da se na plaži Kandalori okupaju goli. ‘Od tada to ljudi rade na plažama diljem ovog otoka’, piše CNN.

Inače, na prvo mjesto ove liste zauzela je plaža Grande Anse na otoku La Digue na Sejšelima, slijedi joj Zečja plaža na Lampedusi u Italiji, zatim uvala Grace u Providencialesu na otočju Turks i Caicos, na četvrto mjesto smjestila se još jedna ljepotica sa Sejšela, Anse Source d’Argent, također u La Digueu, a top 5 ove liste zatvara plaža Anse de Grande Saline na otoku St. Barts.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...