Nastavlja se “Europa u Zadru”

U četvrtak, 27. lipnja, nastavlja se manifestacija ˝Europa u Zadru˝. Cjelovečernji program će se odvijati na Poljani Ivana Pavla II.

U 21 sat s nastupom će započeti klapa Kaleta. Svi gledatelji moći će uživati u izvornom dalmatinskom pjevanju ove klape, koja je nastupala na najznačajnijim festivalima i susretima klapa u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Nakon Kalete, u 22:00 sata na pozornicu će se popeti Čechomor, češka etno rock skupina, čiji je pokrovitelj češka pivovara Staropramen.

Iz Grada pozivaju da se priključite veseloj atmosferi te najavite i u svojim medijima popratite nastavak manifestacije.

 

O izvođačima

Čechomor je potpuno drugačija i originalna češka grupa, čija se glazba bazira na folkloru, odnosno miješavini tradicionalne moravske i češke narodne glazbe sa suvremenim rock aranžmanima.

Skupina se oformila 1988. godine. Svoj prvi album izdali su 1991., a u svojoj diskografiji do danas broje desetak CD ostvarenja. 2007. godina za njih je po tom pitanju svakako bila značajna godina, budući da su tada objavili album Svátečni Čechomor koji se te godine popeo na sam vrh češke top liste albuma.

Osim u domovini, Čechomor nastupa i po mnogim europskim državama, a 2006. godine održali su turneju i po Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Klapa Kaleta, koju je okupila ljubav prema pjesmi, osnovana je 1999. godine u Zadru. Kroz 13 godina neprekinutog rada, Kaleta je nastupala na najznačajnijim festivalima i susretima klapa u Hrvatskoj i inozemstvu. Pritom posebno ističu nastupe i nagrade na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, potom na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu te na festivalu klapa ˝Školjka˝ u Pakoštanima.

Svakako je važno napomenuti kako je ova klapa na međunarodnom natjecanju zborova u Pragu 2012. godine, pod nazivom ¨Praga Cantat˝ osvojila Srebrnu plaketu. Pod umjetničkim ravnanjem voditelja Ante Radosa, ova klapa nastavlja osvajati srca publike kroz pjesmu, radost i druženja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...