Nazor: “Dignut ćemo zid u obrani!”

Zadar je pokleknuo na prvoj skalini u finalu doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske, no optimizam uoči ogleda s Cibonom koja je ‘naplatila’ prednost domaćeg parketa nije nimalo splasnuo. Štoviše, pobjeda koju su ‘vukovi’ izrazili kroz omjer 84:68 čini se kao dodatni motiv za zadarsku momčad. Redom su se svi igrači izjasnili kako je dvoboj pod Tornjem bio samo ‘loš dan’ u kojem je malo tko zadovoljio.

Očekivanja publike su dobro poznata, ali i stručni stožer želi vidjeti daleko bolju sliku zadarskog ‘rostera’ u Višnjiku.

 

Falilo je agresivnosti

Nema se tu što previše filozofirati, jednostavno moramo imati puno bolji obrambeni pristup, jer kao malo koji put ove sezone, u Zagrebu smo praktički u prvoj četvrtini izgubili utakmicu. A zašto? Zato što nam je tranzicijska i pozicijska obrana bila bez agresivnosti. Jasno, u takvom stanju logično je da nam se suparnik razigrao, odnosno pretrčavali su nas lakoćom, reakcije su nam bile zakašnjele, pa mi se na trenutke činilo da su neki naši igrači popili tabletu za smirenje, slikovito će Ante Nazor, trener Zadra koji je dva dana kasnije s igračima održao sastanak. Pogledala se i TV snimka, kako bi se što bolje zakoračilo u ogled u kojem Zadrani namjeravaju uhvatiti priključak, odnosno ne dozvoliti Ciboni da se lagano prošeta kroz finale.

Sklon sam razmišljanju da je uz navedene pogreške, jedan od čimbenika poraza bilo mentalno i fizičko pražnjenje, jer valjalo je dobiti Cedevitu. Ali, to me više ne zanima i želim sve što je bilo negativno ostaviti iza sebe. Vjerujem da nam se više ne može ni ponoviti onako slab šut, napose s vanjskih pozicija. Jer svi su naši igrači bili gotovo pa slobodni kod pokušaja šutiranja. Nije išlo tu večer, ali ne ponovilo se, zato čvrsto obećavam da se nešto slično u obrani i napadu neće dogoditi, makar osobno morao ući na teren, plastično je pojasnio Nazor.

 

‘Šetalište Andrije Žižića’

Zadarski strateg priželjkuje obranu koja će, kako ističe, nalikovati na betonski zid. Posebice to vrijedi za zadarske centre, koji su mlađi, samim time i potentniji u reketu. Nikako im se ne smije događati ‘šetalište Andrije Žižića’, koji je doista stvarao velike problem pod obručem.

Rekao sam prije te utakmice kako Cibona ima centre veterane, pri tome ostajem i dalje, međutim, ako ih opet sami razigramo onda neće valjati. Znam dobro da su igrači shvatili u čemu je bio problem. Jedino me muči dvojba oko nastupa Jusufa Nurkića koji ima distorziju zgloba i nije trenirao, pa je upitno hoće li se naći u sastavu. Ostali znaju što im je činiti za pobjedu. Jer tko ima pravo ‘zaštekati’ u jednoj svima nama bitnoj utakmici i to pred domaćom publikom koja nas nosi. Njihova energija i strast reflektiraju se na terenu. Tako nešto se ne smije iznevjeriti, poručio je Nazor.

Utakmica istine za Zadar počinje večeras u 20 sati uz izravan televizijski prijenos na Sportklubu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...