Neki na fakultete, neki na posao, a neki bez posla

Još jedna generacija maturanata Gimnazije Vladimira Nazora i službeno je napustila svoje školske klupe. Svečanom dodjelom svjedodžbi u crkvi sv. Donata 169 maturanata oprostilo se od svojih školskih dana, primivši ružu i svjedodžbu, uputivši se nakon toga ka nekim novim izazovima.

– Moramo se prisjetiti tog vremena kada ste tek došli u Gimnaziju, niste mogli odrediti gdje je lijevo, gdje je desno. No, zahvaljujući školskim profesorima nakon četiri godine sada imate najbolji pravac prema tržištu rada, odnosno sveučilištima, kazao je svojim maturantima ravnatelj Rade Šimičević, dodajući kako je profesorima jako drago što su stasali, ali i s druge strane teško što odlaze.

Na “ceremoniju” u crkvi sv. Donata odlučili su se i maturanti 4.a, 4.c i 4.d razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

– Dragi učenici, kada ste prije četiri godine došli u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna vjerojatno ste imali razna očekivanja i u tom vašem odrastanju mi smo nastojali pružiti i napraviti najbolje što smo mogli. Neki od vas će otići na fakultete i akademije, a neki na posao. No, vrata naše škole će vam uvijek biti otvorena. Želim vam da budete ponos svoje obitelji, škole i domovine, poručila je svojim maturantima ravnateljica škole Marjana Bakmaz.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...