Nitko nije nabavio fiskalnu blagajnu, a ni neće – nek nas zatvore!

Gospođo, jeste nabavili fiskalnu blagajnu?

– Kakva fiskalna blagajna? Nitko nije nabavio fiskalnu blagajnu, a ni neće. Nek nas zatvore svih! – ljutito odgovara jedna šjora sa zadarske pijace. Slična atmosfera vladala je prekjučer, nekoliko dana prije ulaska u EU, i na drugim dijelovima pijace, a kako će se europski činovnički aparat prelomiti na leđima onih koji su navikli poslovati “Laissez-faire” pristupom, pokazat će naredni dani.

Dragan Bilbija koji prodaje svoje voće i povrće s gospodarstva u Ravnim kotarima nije imao potrebu, ipak razumije one kolege koji imaju tu obvezu.

– Ovo su nemogući uvjeti za rad s fiskalnim blagajnama. Kada mi donesu iz Europske unije, s neke tamošnje pijace račun kojim je naplaćeno neko voće ili povrće, onda ću razumjeti da se to uvodi i kod nas i ja ću se prvi složiti s fiskalizacijom na hrvatskim pijacama. Ali dok toga tamo nema, ne slažem se s time, i nije mi logično. Uvjeti na pijaci nisu za te uređaje, kako zbog kiše, tako zbog druge vlage. Prije svega, neka urede pijacu kako treba, neka ju zatvore u staklo i neka omoguće da rade s fiskalizacijom, kazao je Bilbija, navodeći i za ubuduće i problem samog čina cjenkanja koje je od pamtivijeka prisutno na svakoj pijaci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...