Nova skupina tornada poharala Oklahomu: Najmanje devet mrtvih, dvoje djece

Nova skupina od najmanje pet tornada pogodila je u petak navečer prema lokalnom vremenu područje Oklahome. Najmanje sedam odraslih osoba i dvoje djece je poginulo, potvrdila je glasnogovornica državnog patološkog ureda.  Kako prenose američki mediji, među žrtvama su i jedna majka i njena beba. Još najmanje 50-ak osoba je ozlijeđeno, od čega ih je pet u kritičnom stanju.

Razorna oluja protutnjala je i najvećim gradom u ovoj američkoj saveznoj državi, Oklahoma Cityjem, te njegovim predgrađima. Ljudi su ostali zatočeni u svojim domovima i automobilima. Ukupno je uočeno 17 tornada.

Bez struje je, kako javlja CNN, ostalo više od 210.000 ljudi, od čega  89,000 u Missouriju, 86,000 u Oklahomi, 31,000 u Illinoisu, 3,000 u Arkansasu, 1,000 u Kansasu i 500 u Indiani.

Mama i beba poginule su u blizini Union Cityja. Američki mediji prenose kako ih je tornado doslovno iščupao iz automobila. Jedna je osoba poginula i u El Renu, prvom gradu kojeg je razorna oluja pogodila.

“Vladao je apsolutni kaos – automobili su se sudarali i letjeli zrakom”

“Nebo je bilo crno, a krhotine su letjele zrakom. Vladao je apsolutni kaos – automobili su se sudarali i letjeli zrakom”, opisala je nalet tornada Betsy Randolph, glasnogovornica službe dežurnih patrola na autocestama Oklahome. Dodala je kako je autocesta 40 nakon prolaska tornada izgledala kao dvorište s autoolupinama.

Područje Oklahome razorna skupina tornada, podsjetimo, pogodila je i 20. svibnja. Tad su poginule 24 osobe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...