Od sada je preko Instagrama moguće dijeliti i video!

Korisnici Instagrama od danas putem tog servisa, osim fotografija, mogu objavljivati i kratke videozapise, u trajanju ne duljem od 15 sekundi. Objavljeno je to danas na prezentaciji Facebooka, koji je Instagram lani kupio za oko 700 milijuna dolara.

BBC javlja da je direktor Instagrama Kevin Systrom kazao da će se i na video isječke, po istom principu kao i na fotografije, moći dodavati popularni filteri za uljepšavanje.

Jedan od ciljeva nove funkcije je udar na sve popularniji Twitterov video servis – Vine. Za razliku od Vinea, na kojemu se 6-sekundni isječci neprekidno reproduciraju u tzv. loopu, videozapisi na Instagramu zaustavit će se kada dođu do kraja, a korisnici će moći odabrati i ‘thumbnail’ koji žele.

Instagram svakog mjeseca koristi oko 130 milijuna korisnika, a dosad je na njemu objavljeno oko 16 milijardi fotografija.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...