Odgođena predaja vlasti, ponavljaju se izbori u Arbanasima i Polači

Drugi krug izbora za gradonačelnika Zadra, kao i za župana nije završen jer će se izbori ponoviti na biračkom mjestu 2 u Arbanasima.

Potvrdio nam je to sudac Željko Rogić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva. – Imamo jedan listić viška, jer na biračkom mjestu nije zaokruženo da je glasač preuzeo listić, kazao je Rogić. Izbori će se ponoviti 9. lipnja.

Zbog viška listića u Polalači također će iduće nedjelje doći do ponavljanja izbora za načelnika i za župana.

Ponavljanje izbora na dva biračka mjesta nesumnjivo neće utjecati na ishod izbora za župana i gradonačelnika Zadra. Međutim, može biti presudno za izbor načelnika Polače gdje je jučer Josip Kulaš završio s prednosti od 16 glasova u odnosu na Viktora Prtenjaču.

Izbori za gradonačelnika Zadra, župana i načelnika Polače ne mogu se službeno zaključiti dok se ne prebroje glasovi s biračakih mjsta na kojima se ponavljaju, potvrdila je za 057info, potpredsjednica Županijskog izbornog povjerenstva Jadranka Nižić Peroš.

Nakon što se rezultati službeno objave, slijedi rok od 48 sati za prigovore, navodi sutkinja, a to u praksi znači da Božidar Kalmeta, Stipe Zrilić ne mogu službeno preuzeti vlast prije sredine onog tamo tjedna.

Izbori su uglavnom regularni, ustvrdila je sutkinja Nižić Peroš. U Viru, gdje su dva biračka mjesta prošli put zatvorena tri sata kasnije, sinoć su zatvorena u 19 sati. Ali kutije s Vira u Županijsko izborno povjerenstvo stigle su tek u 1 sat po ponoći. Bili su to zadnji rezultati izbora, potvrdila nam je potpredsjednica ŽIC-a. Znatno ranije su stigle kutije sa zadarskih otoka, pa čak i onih najudaljenijih jer su se oba izborna povjerenstva organizirala uz pomoć dva broda pomorske policije.

Nakon što danas objave rezultate drugog izbornog kruga, Županijsko izborno povjerenstvo bavit će se prigovorima na kršenje izborne šutnje. Hoće li biti prekršajnih prijava protiv kršitelja tek će se znati

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...