Cestitka_Uskrs

Olujno nevrijeme poharalo nekoliko gradova, od sutra konačno sunce

Olujno nevrijeme pogodilo je jučer Požešku i Brodsko-posavsku županiju. Tuča veličine oraha uništila je neke usjeve. Najgore je bilo u općini Kaptol. Nevrijeme je zahvatilo i istočni dio Okučana. Tuča veličine lješnjaka napravila je veliku štetu u voćnjacima i na povrtlarskim kulturama. Nevrijeme je pogodilo i Knin, Istru, Zagreb….

Još danas će biti kišno, moguća je tuča uz grmljavinu, ali od sutra nam konačno stiže pravo ljeto! Sunce, temperature od 25 do 30 stupnjeva u cijeloj Hrvatskoj!

Olujno nevrijeme s tučom veličine oraha, koje je jučer pogodilo Požešku županiju, uništilo je usjeve, dok je u Brodsko-posavskoj županiji pijavica oštetila krovove 30-ak kuća i gospodarskih objekata.

Jako grmljavinsko nevrijeme u popodnevnim satima zahvatilo je dio Dalmatinske zagore, osobito kninsko područje i područje hidroelektrane Peruča. Obilan pljusak u Kninu u kratko vrijeme poplavio je banku, dječji vrtić i nekoliko poslovnih prosotra. Pod vodom je bila i glavna kninska ulica. U pola sata u Kninu palo je sedam litara kiše po četvornome metru.Nevrijeme s jakom tučom pogodilo je i sela u okolici Peruče, javlja Crometeo.

Kasno navečer jaki grmljavinski oblaci superćelijskog tipa razvili su se na moru sjevernog Jadrana. Iza 23 sata dio zapadne obale Istre zahvatilo je jače grmljavinsko nevrijeme.

Prema podacima DHMZ-a, najviše kiše do 20 sati palo je na vrhu Sljemena, 23 litre po metru kvadratnome. Slijede Slavonski Brod s 11 i Zagreb Grič s 10mm. Prema podacima s mreže postaja Pljusak.com, do 22 sata najviše oborine palo je u Oroslavlju, 20mm. Slijede Gornja Stubica 13, Opatija 11, Osijek Retfala 10, Zagreb, Klana i Livade 9, Roč 8.

Službeno najviša temperatura zraka jučer izmjerena u Hrvatskoj iznosila je 27,7°C u Osijeku. 27°C je bilo u Gradištu i Slavonskom Brodu, a drugdje od najsvejžijih 18°C u Pargu do 26°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...