Ovo je najposjećeniji grad na svijetu

Prema zadnjem istraživanju o broju posjećenosti svjetskih gradova Bangkok je s prvog mjesta skinuo London za 200 tisuća posjetitelja više.

Istraživanje o posjećenosti gradova, Global Destinations Cities Indeks, organizirao je MasterCard, a London nije uspio zadržati prošlogodišnju titulu najposjećenijeg grada.

Bangkok je prema ovom indeksu posljednje dvije godine imao porast od 18 posto budući da je 2011. godine bio na trećem mjestu.

Istanbul i Dubai također imaju dramatičan porast međunarodnih posjetitelja, ali Pariz primjerice stoji na trećem mjestu od prošle godine. Štoviše, Pariz je jedini od 20 gradova na listi u kojem se bilježi pad posjetitelja.

Tržišta na Bliskom istoku i u Aziji najbrže se šire u povezanosti s ostatkom svijeta te imaju više letova s više gradova, a još su pojačali promet u gradovima gdje su već povezani, navodi se u izvješću i dodaje da će zbog toga posjećenost tih zemalja još rasti u idućim godinama.

Uz Bankok, London i Pariz do desetog mjesta redom se nalaze Singapur, New York, Istanbul, Dubai, Kuala Lumpur i HonKong.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...